Djelatnosti

Soboslikarsko-ličilačke radove izvodimo s velikim potencijalom, iskustvom, te su za nama ostali brojni objekti.

Fasaderski radovi su značajni dio stvarnog imidža jer smo upsješno revitalizirali 100-tinjak objekata pročelja počevši od osječke Tvrđe, pa preko Europske avenije i sve do Starčevićevog trga sa impozantnom secesijskom urbanom sredinom. Smišljenim kolorističkim rješenjima potencirana je dekoracija pročelja, te je taj potez svrstan u najljepše primjere srednjeeuropske secesije. Svoj doprinos uređenju pročelja dali smo i u drugim gradovim diljem Hrvatske, a izvan naših granica u Saratovu u Rusiji, Bosni i Hercegovini.

Štukodekoraterski radovi se vrlo često pojavljuju kako u interijeru, tako i na eksterijerima starijih objekata. Tehniku uzimanja otisaka, demontaže ornamentike, retuširanja dekoracije, izrade novih odljevaka od gipsa ili laminata od poliestera, s finalnom obradom, starim i novim tehnikama, te njihovom montažom vršimo s velikim iskustvom jer nam je referentna lista izvedenih objekata podugačka.

Stolarski radovi se vrlo često pojavljuju kod intervencija u prostoru novih, a posebno starih objekata. U novoprojektiranim interijerima pojavljuju se zahtjevi za izradom netipskog mobilijara, što sa punom sigurnošću izvodimo. Vrlo su česti zahtjevi oblaganja zidova drvenim oblogama i ogledalima s profiliranim elementima, što izvodimo s većim kapacitetima. Kombinacijom tipskih elemenata i novoizraženih dijelova opremamo poslovne, ugostiteljske i industrijske objekte.

U sklopu fasaderskih radova izvodimo postavu skela svih tipova i visina te zidarske radove. Da bi uređenje objekata bilo cjelovito, izvodimo sve vrste podopolagačkih radova, od polaganja parketa, teraca, keramike, kamena, tekstilne obloge, samonivelirajućih podova.

Konzervatorsko-restauratorski radovi proizašli razvijanjem fasaderskih i štukodekoraterskih radova, omogućili su nam da se upustimo u velike zahvate na obnovi niza značajnih objekata.

Antikorozivna zaštita betonskih, armira-nobetonskih i čeličnih konstrukcija dobiva sve veće značenje zbog potrebe bolje zeštite u sve agresivnijim smještajnim i drugim sredinama.

Pismoslikarski radovi imaju također značajno mjesto u paleti usluga koje izvodimo. Pored klasičnih natpisa, izrađujemo natpisne table, svijetleće fluo i neonske reklame i sitotisak.

Tapetarsko dekoraterski radovi ništa manje nisu zastupljeni u ostalim uslugama i radovima koje izvodimo. Radimo kompletnu obnovu svih vrsta namještaja, izrada i šivanja zavjesa, tendi, cerada, roleta.

I da bi unutrašnje uređenje bilo potpuno, izvodimo sve vrste pregradnih stijena i spuštenih stropova po sistemu suhe gradnje. Suho i ekonomično rješenje je za stambene, poslovne i druge objekte. Brza montaža, dobra dekoracija i zvučna zaštita. Tu je zastupljen Knauf - kompletan program za sve vrste objekata i namjena te Placostil sistem suhe izgradnje.

I na kraju istakli bi i neke od kompletno adaptiranih objekata kao što su: Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, hotel "Central", kavana - kockarnica hotela "Central", Općinski sud u Osijeku, Carinarnica, Velika gradska vijećnica, Skupština općine Županja, hotel "Jelen" u Županji, kongresno koncertna dvorana u Saratovu u Rusiji, hotelski kompleks u Soči u Rusiji na Crnom moru, "Šusterova palača" u Bosni i Hercegovini, hotel u Udinama - Italija, Ugostiteljska škola Osijek, Đački dom u Radićevoj i Zagrebačkoj ulici u Osijeku, hotel "Blaža" u Đakovu, Hypo banka Zagreb, Hrvatske pošte i telekomunikacije, niz objekata u Europskoj aveniji, Radićevoj, Ulici Republike, Županijskoj, a napose stara jezgra Tvrđe.

ukras 4

ukras 1

ukras 12

ukras 7